SMS Lån

SMSlån eller mobillån ger dig en unik möjlighet till att fylla på plånboken med ett korttidslån där ekonomin tillfälligt är svag eller då ett tillfälle ges som du helt enkelt inte har råd att missa!

Eftersom det är ett relativt nytt begrepp och en ny fluga med smslån så har de flesta av oss inte varit i den situationen där vi behöver genomföra ett SMS Lån vilket gör att informationen runt detta ämne är något begränsad för konsumenter som letar efter banklån på nätet.

Oftast väljer folk att vända sig till en bank eller penninginstitut för att låna pengar och därigenom erhålla hjälp med ett billigare lån för att betala av sitt dyra banklån. Bra villkor för banklån kan du få hos diverse banker. Dock så är det ofta värt att kolla lite extra för att få bra villkor och låg ränta när man lånar pengar genom ett sms lån / smslån.

 

Uppmärksamhet av sms lån i media

Den senaste tiden har de så kallade sms lånen fått mycket uppmärksamhet i media (igen), bland annat så har SVT:s Uppdrag granskning gjort ett reportage snabblån via SMS där vi får höra ett antal personer om deras berättelse om hur de hamnat i låneträsket.

Veckan innan Uppdrag granskning reportaget gjordes ett inslag i rapport där kronofogden varnade för dessa sms-lån. "-Hela marknaden galopperar. Nu vet vi att det är tjugo aktörer på marknaden och det tillkommer hala tiden nya aktörer, säger Jan Åkerlund på Kronofogdemyndigheten". Ursprungsartikeln är tyvärr inte längre tillgänglig.

Läs mer om smslån

Behöver du fylla på ditt kontantkort? Tanka mobilen

 

Artiklar rörande SMS Lån:

Obetalda SMS-lån belastar fogden
Fortfarande dominerar de unga vuxna bland dem som hamnar hos kronofogden sedan de inte kunnat betala tillbaka sina snabba lån. Mer än varannan är i åldersgruppen 18-35 år. Men ökningen är snabbast i åldersgruppen 36-65 år.

Linnea, 20, tog sms-lån för att resa till Thailand 2017-08-30

Finansinspektionen jagar sms-låneföretag 2007-10-18
"Antal företag som ger korta lån via mobilen, så kallade sms-lån, har ökat lavinartat sedan årsskiftet. Flera av dem har inte brytt sig om att registrera sig hos Finansinspektionen, och nu har myndigheten börjat beta av en lista för att få tag i alla."

Sms-lån till unga kartläggs 2007-10-11
"Sms-lån bland till ökar snabbt. Många hamnar i skuldfällan. Konsumentverket vill bromsa utvecklingen och startar en kartläggning på internet av dessa snabblån till unga. Vid halvårsskiftet i år hade 4.579 sms-lån resulterat i betalningsföreläggande."

Ungdomsstyrelsen: Nästan 4 000 unga i skuld för sms-lån 2007-08-28
"Antalet ungdomar som inte kan betala sina sms-lån ökar. Idag är nästan 4 000 ungdomar skuldsatta. Motsvarande siffra vid årsskiftet var 557 stycken. Det visar statistik från Kronofogden."

E24.se: Gör privatekonomi obligatoriskt 2007-08-21
"Aggressiv reklam från mobiloperatörer och stora sms-lån bland ungdomar har fått Sveriges privat- och pensionsekonomer att göra gemensam sak. De vill att privatekonomi införs som skolämne för att de unga ska lära sig hantera sin ekonomi. Igår överlämnade de ett brev till skolministern."

Råd & Rön på nätet - SA SMS-lån till domstol
Sms-lån till domstol. KO anser att reklamen för sms-lån stider mot lagen och vill att saken prövas. Många konsumenter som är i behov av pengar lockas att ta ett snabblån via sms. Vi har tidigare skrivit om att sms-lånen är dyra med effektiv ränta på cirka 700 procent eller mer, beroende på hur stort lånet är..

SvD: Allt fler sms-lån hos kronofogden
Allt fler sms-lån hos kronofogden. Kronofogden varnar för sms-lån som blivit allt vanligare. "Det är våra stamkunder de riktar sig till, spelmissbrukare och ungdomar", säger kronofogdemyndigheten till SvD.se.

Vara Kommun: SMS Lån?
SMS lån? Se upp för sms-lån eller mobil-lån! Just nu marknadsförs så kallade sms-lån eller mobil-lån av företaget Short Money Service Scandinavia. Genom att skicka ett sms kan man ansöka om en kredit på mellan 1000 och 3000 kronor och få pengarna på sitt konto inom en kvart.

Konsumentverket/KO - KO tar reklam för sms-lån till domstol
KO tar reklam för sms-lån till domstol. Att få sms-lån kan gå snabbt, men är dyrt. Viktiga villkor för lånet såsom kostnaden måste tydligt framgå i reklamen. Det gjorde det inte i radio- och tv-reklamen från Mobillån Sverige AB, där snabbheten var främsta det argumentet.

Tillbaka till Sandlådan